english version

Duurzaamheid

Onderdeel van een goede dienstverlening is ook aandacht hebben voor de duurzaamheid van je diensten. Daarom draaien bij web inzicht de computers op groene stroom en wordt het aardgas van de kachel gecompenseerd door de aanplant van bomen. We scheiden ons afval en minimaliseren ons papiergebruik door digitaal te communiceren. Als we dan toch papier gebruiken is dat bij voorkeur FSC gecertificeerd. Reizen doen we zoveel mogelijk per openbaar vervoer of op de fiets.

 

Een groene website

Publiceren op het internet mag dan papiervrij zijn, de datacentra waar uw website wordt gehost verbruiken wel elektriciteit. De webservers in deze datacentra staan continue aan om 24 uur per dag uw website te kunnen tonen aan uw bezoekers.

De New York Times becijferde in 2012 dat datacentra wereldwijd zo'n 30.000 megawatt elektriciteit verbruikten. Ter vergelijking, een gemiddelde Nederlandse kolencentrale heeft heeft een vermogen van zo'n 500 megawatt. Een enorme hoeveelheid energie dus, en daarmee een flinke belasting voor ons milieu.

Om onze diensten zo duurzaam mogelijk te kunnen leveren werkt web inzicht daarom alleen samen met hosting partijen die groene energie gebruiken voor hun datacentra. Op die manier dragen wij ons steentje bij aan de duurzaamheid van het internet.

Draait uw website al op een 'groene' webserver? Controleer het eens bij The Green Web Foundation. Wij helpen u graag bij uw bijdrage aan een duurzaam internet.